25 вересня 19:31
МЕДІА

Садовий перетворить львівські зупинки на "чудо-туалети" (ФОТО)

25.09.2013 12:12
Голубий вагончик від Садового
Голубий вагончик від Садового
Зображення 1 / 2 Використовуйте клавіші для перегляду
У Львові зупинки громадського транспорту невдовзі перетворяться на громадські вбиральні: типовий «голубий вагончик» уже встановили на зупинці у Рясному-2.

Такі зупинки, згідно з чинною схемою руху громадського транспорту, повинні з’явитися у кожному районі Львова, інформує кореспондент Вголосу.

У команді мера Андрія Садового заявляють, що цей варіант зупинки вибрали серед багатьох ескізів (ФОТО 1).

Зокрема, за словами першого заступника міського голови Олега Синютки, проект, за яким міські зупинки перетворяться у «голубі вагончики», відрізняється простотою, яка не буде дисонувати з архітектурними фасадами львівських будинків.

Втім, як запевнив під час сесії, 23 вересня, депутат від ВО «Свобода» Андріян Гутник, у мерію неодноразово звертались підприємці, які готові інвестувати кошти у сучасні зупинки, втім їх проекти міські урядники відкидають.

Зокрема, Гутник продемонстрував проект «Соціальної зупинки» (ФОТО 2), який інвестор пропонував місту декілька років назад. Така запинка пристосована для людей з особливими потребами, має лавки для відпочинку, велопарковку, біотуалети, освітлення, навіс від опадів, смітники та ін.

Крім того, підприємець гарантував, що в призупинковому магазинчику соціальний набір продуктів продаватимуть за зниженими цінами. Згідно з проектом на зупинці мала б бути каса продажу електронних квитків, місця під банкомати, термінали, кавові апарати, Wi-Fi , інформаційне табло, відеоспостереження  та «тривожна кнопка».

«Ігноруючи звернення підприємців з пропозиціями щодо облаштування зупинок громадського транспорту у місті Львові та втілення проекту «Соціальна зупинка», а разом з тим підвищення комфорту пасажирів, складається враження, що впорядкування зовнішнього вигляду міста, раціонального використання його території та покращення благоустрою є нецікавим та невигідним для вас», – звернувся депутат до міського голови.

У відповідь Андрій Садовий зазначив, що встановлений у Рясному-2 вагончик-туалет є «чарівним» і мешканці ним задоволені.

Нагадаємо, що у Львові уже є чудо-буси і чудо-поїзди.


КОМЕНТАРІ (5) +

КОМЕНТУВАТИ

  • Василь25 вересня 2013 13:57Відповісти Фото 1 - неуявляю як з такої зупинки наповненої людьми побачити свою маршрутку, чи пізно ввечері молодій чівчині чи кому іншому, чекати на свій транспорт.
  • яяяяяя25 вересня 2013 13:24Відповісти От тільки, чомусь не бачу ані ФОТО1 ані ФОТО2
  • олена25 вересня 2013 13:02Відповісти идеотизм якиись
  • гість25 вересня 2013 12:53Відповісти Скажіть пану Гутнику, що в нього з-під надписів "продукти" і "сувеніри" дуже сильно проглядають надписи "горілка" і "цигарки"
  • Правда25 вересня 2013 13:41Відповісти Подаж горілки,пива та цигарок на зупинках буде заборонений згідно постанови міськради.От тільки Садовому побарабану громада він відстоює інтереси великих супермаркетів забороняючи "Соціальні зупинки".

***

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

волог.:

тиск:

вітер:

Завантаження...
RedTram